SIK SORULAN SORULAR

ANASAYFA > S.S.S
Ahşap Yapılar Hakkında ;
BANEVA, ahşap evler, ahşap villalar, kütük evler, ahşap ofisler, bungalovlar, bekçi kulübeleri, güvenlik kulübeleri, ahşap kabinler, ahşap ardiye ve depolar, ahşap kamelyalar ve bahçe kulübeleri üretmektedir.

Modern görünüme sahip ahşap yaşam konteynerlerinden, klasik kütük ev yapı tarzına kadar ahşap evler büyük ilgiyle ve beğeniyle kullanılmakta ve tercih edilmektedir.

Ahşabın bir yapı malzemesi olarak olağanüstü özellikleri çağımızın sürdürebilirlik kavramıyla birleşip onu geleceğin malzemesi yapmaktadır.

BANEVA Ahşap Yapı entegre tesislerinde, ahşap, kullanım amacına uygun olarak, emprenye edilir.Ağaç hücrelerinde bakteri oluşumuna ve çürümeye sebep olan havanın, vakumla çekilerek yerine koruyucu maddelerin basınçla emdirilme işlemi olan “Emprenye” ahşabı sağlam ve dayanıklı kılar, çürümeyi önler, ahşabı mantar, böcek, deniz kurdu gibi zararlılardan koruyarak, ömrünü 10 kat arttırır. Emprenyeli ahşap, her türlü kötü hava koşullarında rengini korur ve kesinlikle çürümez.
1. Ahşap Ev Projelerini Türkiye'nin Her Yerine Yapabiliyor musunuz?

Evet; Ahşap ev, kütük ev, bungalov, ahşap üçgen ev, ahşap otel, restoran gibi büyük projelerde Yurt içinde her bölgeye ve Yurt dışına hizmet veriyoruz.

Ahşap ev maliyet hesaplaması yapılırken ahşap ev projesi detaylı olarak incelenir, gerekli analizler yapılır ve bu veriler sonucunda ahşap ev metrekare maliyeti ortaya çıkar. Ahşap ev yapımında kullanılan ağaç türleri, ahşap ev  yapım aşamasında ki işçilik detayları, ahşap ev projesinin alanı, ahşap evin kaç katlı olacağı, oda sayısı gibi proje detayları ahşap ev fiyatlarını belirler. Ahşap ev maliyet hesaplaması için iletişime geçebilirsiniz.

0216 630 21 21

0532 179 02 03

Detaylı bilgi için Ahşap Ev Fiyatları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tüm yurt içi projelerinde aynı fiyat uygulanmaktadır.

Anahtar teslim ahşap evlerimizin standart paketinde, binanın ana malzemeleri (duvarları, birleşim elemanları, tavan lambri kaplaması, zemin ahşap kaplaması), masif dış ve iç kapılar, ahşap pencereler, vasistaslar, çift camlı pencereler, istenen renklerde şeffaf veya örtücü boyalar, shingle çatı kaplama malzemesi, montaj işleri ve elektrik su tesisatları fiyata dahildir.


Detaylı bilgi için linki tıklayabilirsiniz.

Ahşap yapılarda iskân raporu gereklidir. İskan raporu için; yapının yapılacağı bölgenin bağlı olduğu Belediyenin İmar Müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.

- Ruhsat talep dilekçesi
- Tapu sureti
- Aplikasyon krokisi
- Çap
- İmar durumu
- Deprem Yönetmelik şartlarına uygun olarak projelerin işin başından sonuna kadar yerinde tatbik edileceğine dair noterden fenni mesullük taahhütnamesi (mimar veya inşaat mühendisinden)
- Mimari proje
- Statik proje

- Elektrik projesi

- Sıhhi tesisat projesi

İnşaat iskan raporunun alınması.

Yapının inşa edileceği alanın hafriyat işleri ve zemin su basman betonunun yapılması. Su basman projesi; uzman personel tarafından arazi ve zemin incelenerek uygun olan yapım şekli belirlenir ve belde olarak hazırlanıp ev sahibine verilir.  

Mutfak ve banyo dolapları, tefrişat işleri ve ıslak zeminde kullanılacak malzemelerin temini

Yapı dış bağlantıları olarak bilinen sıhhi tesisat projesi kapsamında yer alan elektrik, pis su ve bina içi suyu gibi tesisatının yaptırılması.  

Elektrik projesi: Elektrik malzemelerinin teminin sağlanması. Gereken malzemeler teknik ekibimiz tarafından tespit edilerek size liste olarak verilir. Elektrik ve su tesisatının geçeceği yerler proje aşamasında belirlenir ve tesisat bu kısımlara yerleştirilir kablolar görünmez.

Çevre düzenlemesi, tüm peyzaj ve dekorasyon işlemleri ev sahibine aittir. Talep doğrultusunda ek ücret dahilinde iç ve dış mekan dekorasyonu yapmaktayız.  

Ahşap yapının montajı için gerekli olan elektriğin temini.

Ahşap ev maliyet hesaplaması; yapıda kullanılacak ağaç türü, proje metrekaresi, kullanılacak teknikler, üretim ve montaj aşamasında ki zorluk ve işçilik detayları, duvar kalınlıkları, çatı türü, dayanıklılığı ve izolasyonu arttırmak için yapılan ısıl işlemler gibi veriler analiz edilerek yapılır. İleride mağduriyet yaşamamak için proje detayları belirlenmeden ve gerekli statik analizler yapılmadan metrekare fiyatı veren firmalardan uzak durmanızı öneririz. Biz; Baneva Ahşap olarak m² bazlı fiyat politikası ile çalışmayı tercih etmiyoruz.

Ahşap yapılarımızda GARANTİ verdiğimiz için projenin tüm detaylarında garanti kapsamı dışına çıkan ucuz, sağlıksız ve dayanıksız hiçbir malzemeyi kullanmıyoruz.

Eşsiz bir ısı yalıtımına sahip ahşap, yaz kış kullanıma uygundur. Ahşap yalıtkan bir yapıda olduğu için ısıyı yapının içinde tutar ve hem soğuk hem sıcak iklimin olduğu bölgelerde yüksek yalıtımı ile konforlu bir yaşam imkanı sunar. Betonarme yapıların aksine daha az enerji harcayıp daha çok sıcaklık ve serinlik elde edersiniz.

Ahşap yapı sıcak iklimli bölgelerde ısıyı hapsettiği için serinlememiz için gereken ısı derecesini daha uzun süre korur. Soğuk iklime sahip Finlandiya, Kanada ve İsveç gibi ülkelerde yapıların %95’i Ahşap konstrüksiyonlu yapılardır. Ahşap evler kışın soğuk olur kanısı tamamen yanlıştır.

Ahşap yapılar diğer yapılara kıyasla daha fazla ısı yalıtımı sağladığı için ısınma maliyetini düşürecektir. Bu nedenle evinizde kullanacağınız ısı sistemini daha verimli ısı enerjisi alabileceğiniz türde seçmelisiniz.

Ahşap evlerinizde kombi, soba, şömine, klima gibi istenilen her türde ısınma sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kullanılmak istenen ısınma türü proje aşamasında seçilmişse tesisat kanalları buna uygun olarak yapılmakta, genel olarak klima kullanılmasını öneriyor olsak ta müşteri farklı bir ısı gücü kullanmayı tercih ettiyse gerekli teknik desteği sağlamaktayız.

Tüm ahşap yapı sistemlerimiz yüksek izolasyon değerlerine sahiptir. Yüksek izolasyon değerlerine ulaşmak amacıyla özellikle köşeler ve üst üste binen ağaçların dişlerini özel yöntemlerle titizlikle işliyoruz. Sadece ince ahşap malzemenin kullanıldığı sandviç panelli sistemlerde izolasyon için yüksek yoğunlukta strafor kullanmaktayız.

Dış mekan projelerinde aşırı yıpranmaya maruz kalacak zeminler ekstra olarak işlemden geçirilmektedir. Sosyal alanlarda; özellikle zeminler (deck) çok fazla kötü şartlara maruz kaldığı için bu gibi alanlarda ekstra bir bakım çalışması yapılması gerekmektedir. 

Çok soğuk iklimli bölgelerde duvar kalınlıkları 42 mm yerine 90 mm kullanılması, çatı izolasyonunun 50 mm yerine 100 mm yapılması yeterlidir.

Ahşap evlerimizin fabrikasyon süreci çok hızlı ilerlese de asıl zamanı belirleyen montaj aşamasıdır. Projenin büyüklüğüne ve detayına göre montaj süreleri farklılık gösterir.

Ortalama montaj süreleri

20-100 m² arası evlerde 15-30 gün

100-300 m² arası evlerde 30-60 gün 

300-500 m² evlerde 60-90 gün arasındadır

500 üzeri evler projeye ve planlamaya bağlı olarak 90 gün üzeri…

Proje detayları netleşmeden tam bir tarih vermek çok sağlıklı değildir. Ayrıca bazen bizden kaynaklı olmayan teknik sorunlarla karşılaşabiliyoruz ve bu teslimat süresini etkileyebiliyor. Bu sebeple teslimat sözleşmemizi her iki tarafı koruyacak şekilde düzenliyoruz.

Biz yüksek adetli siparişlere proje gözüyle bakıyoruz ve projenin içeriğine göre fiyatlandırma yapıyoruz, bu durumda adet ve siparişin durumuna göre seri imalattan doğan maliyet kazancı indirim olarak yansımış oluyor.

Sistemlerimizle rahatlıkla 2 kat çıkabiliyoruz, daha fazla katlar çıkılabilir ancak ahşap kalınlığı ve yapı sistemi değişeceğinden metrekare birim maliyeti artmaktadır.

İki katlı ahşap ev /villa modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Evet; işletmeler için yapmış olduğumuz ahşap cafe, bungalov otel, okul, restoran, ahşap ofis, hobi atölyesi vb. birçok projemiz mevcut. Yapmış olduğumuz cafe ve sosyal alan projelerimizi inceleyebilir referanslarımıza bakabilirsiniz.

Talep ettiğiniz planda 12 metreden daha uzun açıklıklar geçilmediği takdirde tüm planları uygulaya bilmekteyiz.

Diğer yapılara göre ahşap yapılar daha dayanıklıdır ve ömrü çok daha uzundur. Ahşap en eski ve en çok kullanılan yapı malzemesidir. Norveç, Finlandiya ve Almanya’da 800 yıl ayakta kalarak adeta tarihe meydan okuyan ahşap yapılar mevcuttur.

Ayrıca tesisimizde uyguladığımız emprenye işlemi ve kullandığımız özel ahşap boyaları sayesinde ahşap evlerinizin hizmet ömrünü uzatmaktayız.

5 yılda bir yapılacak bakımla ahşap evleriniz zamana meydan okuyacaktır.

Baneva Ahşap olarak; tüm doğal yaşam alanı projelerimizde en kaliteli, çevre dostu malzemeleri ve doğal görünümünü koruyan ahşap evler için özel üretilen su bazlı vernik ve boyaları kullanıyoruz.

Ahşap evinizin bulunduğu bölgenin iklim şartlarına ve yapının kullanım amacına göre 5-8 yılda bir bakım yapmanız gerekir. Standart bakım için dış cephenin boyanması yeterlidir. Bu işlemi kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Ahşapta çatlak, küf veya tahribat varsa boya işleminden önce bu kısımların elden geçmesi gerekir.

Daha detaylı Bakım ve Onarım bilgisi için…

Bakım-onarım masrafı ahşap evin metrekaresine ve yapıda ki deformeye göre değişiklik gösterir. Bakım ve onarım fiyatları için teknik ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Ahşap nefes alan ve yaşayan bir malzemedir. Ahşabın bu özelliği bol oksijenli bir ortamda yaşamanızı sağlar.

İnsan sağlığına ve ortama zarar veren rutubeti filtre ederek size daha sağlıklı bir hava sağlar.

Ahşap malzeme; insan sağlığına zarar veren gaz ve bakterileri iyonize ederek ortamı temizler.

Ahşap elektrik akımına yüksek direnç gösteren mükemmel bir yalıtkandır ahşap yapılarda betonarme binalardaki gibi elektromanyetik alan olmaz.

Evet; depreme en dayanıklı yapılar ahşap ev ve kütük evlerdir.

Geçmişte yaşanan depremlerde en büyük ölüm sebebi betonun ağırlığıdır. Ahşap kiriş ve kolunlar betona ve çeliğe göre daha fazla yük taşıyabilme özelliğine sahiptir. Betonarme yapılar ahşap yapılara göre daha ağırdır ve bu ağırlıklar daha fazla ölüme sebebiyet vermektedir. Örneğin 100 m² bir betonarme ev 70 tün ağırlıktayken, ahşap karkas sistemle yapılan evler 7-9 ton arasındadır.

Ayrıca ahşap esnektir ve deprem dalgalarını emerek eğilip bükülür ve daha az kırılganlık gösterir. Betonarme binalarda kolon ve kirişler esnemediği için binanın yıkılmasına karşı koyamaz.

Bu sebeple deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde ağırlıklı olarak ahşap karkas sistemli yapılar kullanılır.

Ahşap yapılarla ilgili yanlış olan bilgilerden biri de yangına karşı direncinin olmamasıdır. Fakat genel kanının aksine ahşap yapılar diğer yapı türlerine göre daha dirençlidir. Yangın üzerine yapılan araştırmalar ve istatistikler de bunu desteklemektedir.

Evet yapının sökülüp başka bir bölgeye kurulması mümkün. Fakat az düzeyde olsa da yapı zarar görür. Nakliyesi, tekrar kurulumu ve oluşan zararların düzeltilmesi meşakkatli ve maliyetlidir.

Mevcut projelerimiz üzerinde revize yapabilir, herhangi bir ahşap ev, kütük ev, bungalov projesini kendinize göre uyarlayabilir veya hayalinizdeki evi bize anlatarak tamamen size özel bir proje talep edebilirsiniz.

Ahşap ev yapımında kullanılan ağaç türleri arasında en çok tercih edilen ağaçlar

Beyaz Çam; büzülmeye ve eğilmeye oldukça dayanıklı, yalıtım değeri yüksek ve maliyeti ucuz bir kütük türüdür ve bu özelliklerinden dolayı ağaç ev yapımında en çok tercih edilen yapı malzemesidir.

Kırmızı Sedir; Kötü hava şartlarına ve nemli iklimlere karşı oldukça dayanıklı olan kırmızı sedir yumuşak dokusundan dolayı dayanıklılığı düşüktür. Diğer kütüklere göre daha pahalıdır.

Sarı Çam; oldukça düşük maliyetlidir. Fakat yapısı oldukça serttir ve beyaz çama göre daha fazla reçine bulundurur. Genel olarak kütük evlerde kapı ve mobilyalarda kullanılır.

Meşe Ağacı; oldukça dayanıklı ve çok geç yaşlanan bu ağaç üzerinde çalışmak oldukça zordur ve çok iyi ustalık gerektirir. Meşe kütük evler çok maliyetlidir.

Ladin Ağacı; hafif, yumuşak dokuya sahip ladinin reçine miktarı fazladır. Bu sebeple daha çok kuru iklim bölgelerinde kullanılmaktadır.

Kütük ev, Ahşap Ev, Bungalov ve diğer tüm ahşap yapılarımızda fırınlanmış lamine edilmiş kereste kullanıyoruz. Tüm bu sorunlara ve ahşabın çürümesine neden olan ahşabın içindeki özüdür ve bu özü dışarı çıkarmanın tek yolu ısıl işlemden geçirilmesidir. Fırınlanmış ahşapta bu tarz sorunlar yaşanmaz.

Siparişinizin onayında toplam miktarın %40'ı

Kalan ödemenin %30'sı sevkiyatta, kalan %30 ise teslimatta alınmaktadır.

Küçük yapılarda ödemenin tamamı sipariş onaylandığında alınır.

Ödeme planı projeden projeye değişiklik göstermektedir.