Ahşap Ev Modelleri

ANASAYFA > Ahşap Ev Modelleri
ahşap ev modelleri

Ahşap Ev Modelleri

Ahşap Ev Modelleri ve Ahşap Ev Teknikleri

Geleneksel yapılar arasında yer alan ahşap evler birçok farklı teknikle üretiliyor ve hali ile üretim şekline göre de ahşap ev modelleri farklılık gösteriyor. Ahşap ev modelleri kullanıcıya konforu, estetiği ve sağlığı bir arada sunarken aynı zamanda da size daha ekonomik bir barınma alanı sağlıyor.

Ahşap evler ülkemizde üretilse de ahşap yapılarda kullanılan malzemeler ithal edilmektedir, bu da ahşap ev fiyatlarında artışa sebep olmakta. Fakat uzun vadede, ahşap yapıların size sağladığı artılar diğer yapılara göre kat kat fazla olacaktır.

Ahşap ev modelleri, ahşap ev projeleri, ahşap ev fiyatları için bizlerle iletişime geçebilir veya sosyal medya kanallarımız üzerinden bizlere sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Sistem farklılıkları ile ahşap ev modelleri

Ahşap Karkas Evler

Ahşap karkas yapılarda taşıyıcı sistem ahşaptır. Ahşap karkas iskeleti birçok ahşap malzemenin statiksel hesaplama sonucunda bilgisayar ortamında hazırlanıp, fabrikalarda mühendislik kontrollerinden geçerek oluşturulur.

Ahşap karkas ev temeli arazi koşullarının şartlarına uygun olarak atılır. Karkas yapı; zeminden yüksekliği en az 0,50-0,60 m olan kagir veya beton temel üzerine oturtulur. Eğimli arazilerde temelin iyi hesaplanması ve sağlam yapılması çok önemlidir. Ahşap karkas iskeleti hazırlanmadan önce mutlaka arazi keşfi ve analizi yapılmalıdır.

Ahşap karkas yapılarda kat yüksekliği en fazla 2,90 metre olmalıdır.

Ahşap karkasların iskelet sistemi ısı ve ses yalıtımı için çok uygundur. İskelet boşluklarının aralarına yalıtım malzemeleri kolayca yerleştirilir ve yapıda kullanılan tüm elektrik ve su tesisatı yine bu boşluklardan geçer. Bu sebeple ahşap karkas yapılar çok tercih edilirler.

Taş Dolgulu Ahşap Karkas

Bu sistemde karkas iskelette bulunan boşluklar dolgu taşlarla doldurulur. Yapının sağlam ve dayanıklı olması için doldurulan taş malzemesinin arasında ki boşluklar minimuma indirilmelidir. Ahşap karkas iskeletin boşluklarına, uygun büyüklükteki taşlar, kireç veya çimento kullanılarak alttan yukarıya doğru üst üste sıralanır. Eski dönemlerde kireç ve çimento mevcut değilse bu işlem çamurla yapılıyormuş. Çok nadir olsa da bu sistemin kullanıldığı yerler hala mevcut. Hımış olarak bilinen bu yöntem estettik görünümü ve dayanıklılığı ile tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Taş dolgulu yapılarda duvar yüzeyine sıva teli kaplanması gerekir, sıva teli kaplaması ahşap iskeleti iyice tutup çatlamasını ve dökülmesini engeller.

Taş dolgulu yapılarla aynı mantıkta inşa edilen Tuğla Dolgulu Ahşap Karkas yapılar taş yerine tuğla kullanılarak yapılır. Daha hafif bir malzeme olan tuğlanın tercih sebebi ise daha kolay ve hızlı inşa edilmesi. Yaşam tarzı, bölge şartları ve ekonomik koşullar yaşam alanlarının tekniğinde çok büyük bir role sahiptir. Örneğin; taşın ve tuğlanın zor tedarik edildiği bölgelerde dolgu malzemesi olarak kerpiç kullanılmış. Gelişen teknoloji ile beraber çok hızlı sürede sağlıklı, dayanıklı ve estetik yapılar inşa edilse de zor şartlar altında yapılan bu yapı sistemlerinin teknikleri geliştirilerek bu konfora ulaşılmış.

 

Bağdadi Yapılar

Bağdadi yapılar; ahşap karkas yapının iskelet aralıklarının iki taraftan çıtalarla örülerek ve üzerine sıva yapılarak inşa edildiği sistemdir.

Tahta Kaplamalı Karkas Yapı

Bu sistemde karkas iskelet; dikme aralıklarına yerleştirilecek tahta uzunluklarına göre yapılır. Yapı yine alttan başlanarak, kaplama tahtalarının kenarları diğer tahtanın üzerine bindirilerek yatay sıralanarak çivilenir. Bu şekilde çivilenerek sıralanan tahtalar yağmurun aşağıya süzülmesini sağlayarak yapıya zarar vermez.

Kalas Evler

Doğal malzemeler kullanılarak üretilen ahşap yapılar bize sağlıklı bir yaşam alanı sağlar. Ahşap ev yapımında kullanılacak malzemeyi belirleyen en önemli etken ise bölgede en çok bulunan ve kolay elde edilen yapı malzemesidir.

Ülkemizde ormanlık alanın en yoğun olduğu Karadeniz bölgesinde kalas evler oldukça yoğun olarak görülür. Bu bölgelerde kalas evler kandil yapı veya daraba olarak adlandırılır.

Orman kanunu yapı talimatnamesine uymayan bu sistem yasaklanan yapılar arasında yer alır. Kalas evler ağaç malzemenin uygun olmayan ölçü ve sistemde kullanılması ile inşa edilirler ve tamamen geleneksel yapılardır.

Yine Karadeniz bölgesinde rastlanan yapılardan biri olan blok evlerde kalas evler gibi yasaklanan yapılar arasındadır. Blok yapılar; kabuğu soyulmuş yuvarlak gövdeli ağaçların üst üste yatay olarak sıralanmasıyla inşa edilirler.

 

Blok Evler

Yine Karadeniz bölgesinde rastlanan yapılardan biri olan blok evler kabuğu soyulmuş yuvarlak gövdeli ağaçların üst üste yatay olarak sıralanmasıyla inşa edilirler. Bu sistemde gereğinden fazla ağaç kullanılır bu sebeple ormancılık bakımından zararlı görülen ve tercih edilmeyen yapı şeklidir.

Ahşap Evler - Ahşap Ev Fiyatları - Ahşap Ev Modelleri - Bungalov Ev - Bungalov Evler - Bungalov Fiyatları - Ahşap Ev metrekare fiyatları - Kütük Ev modelleri ve Fiyatları için iletişim 0532 179 02 03 

 

BANEVA AHŞAP YAPILAR

Bir Ahşap Serüveni…